hirdetés

Bud Spencer római ravatalánál filmes bunyós partnere, a 77 éves Terence Hill is lerótta tiszteletét. Nagyon közeli barátok voltak, az 1967-es első, és az azt követő 16 közös film után is hetente átjártak egymáshoz spagettizni. Hill közvetlenül az özvegy mellett foglalt helyet. A gyászszertartáson beszédet is mondott legjobb barátja emlékére. A Popolo téri Madonna-bazilikában közben a Különben dühbe jövünk főcímdala szólt.

Terence Hill

 

A búcsúztatás után elvegyült Terence Hill a rajongók között, akiknek elmondta, mekkora móka volt Buddal együtt dolgozni.

Már tudom, mit fog mondani, ha egyszer újra találkozunk: de hát mi sosem veszekedtünk! – tréfálkozott a színész, valódi nevén Mario Girotti, aki napjainkban is sokat szerepel az olasz tévében a Don Matteo című vidám sorozat detektívet játszó pap főhősének alakjában. A családtagokhoz hasonlóan Girotti is méltatta az elhunyt barátját jellemző életörömöt.

A művészek búcsúztatásának gyakori helyszínéül szolgáló templomban zajló gyászszertartást népünnepélyre emlékeztető hangulat kísérte a téren, az emberek – fiatalok és egész családok, turisták – mosolyogtak, trécseltek, fényképezkedtek, videóztak, az olaszországi temetéseken megszokott módon tapsoltak, Ciao Bud!-ot kiabáltak. Rajongók egy csoportja kifeszített egy molinót azzal a felirattal, hogy Most meglátod, hogy az angyalok is esznek babot! Rengetegenviseltek Piedone arcképével díszített pólót, és az eseményről sokan vittek magukkal emlékbe Bud Spencer-fotót, mint afféle „szentképet”.

(Fotó: AP)