hirdetés

Tarlós főpolgármesternek egy elítélt adja a tanácsokat. Nem jogerősen ugyanis pert nyert Bajnai Gordon azzal az egykoron szebb napokat látott tévés Pesty Lászlóv ellen, aki a Fidesz által támogatott fővárosi vezető tanácsadója.

pesty

Mindezen kinyilatkoztatás teljes mértékben egyezik a Fidesz eddigi retorikájával, hisz szerintük, akit elítélt a bíróság akár csip-csup ügyekért, az bünöző s nincs helye a közéletben. Nos így akkor Tarlós média nagyágyújának sincs helye a főpolgármester mellett, és a Fideszben sem, valamint a köztévében sem. Hisz Pesty Lászklót, aki régen még pontos i-vel írta a nevét el lett ítélve rágalmazásért, ami ügye büntetőügy. Pesti vagy Pesty, egy 2010 januárjában megjelent interjúban valótlan kijelentéseket tett Bajnai Gordonról – és a Hajdú-Bét ügyben játszott szerepével – kapcsolatosan.
A Budai Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki Pesty László filmrendezőt egy rendbeli nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében.
A magánvádas büntetőeljárást Bajnai Gordon volt miniszterelnök azért indította a filmes ellen, mert az egy 2010 januárjában megjelent interjúban valótlan kijelentéseket tett vele – és a Hajdú-Bét ügyben játszott szerepével – kapcsolatosan.
A bíróság figyelemmel volt a büntetőeljárás hosszú idejére, így Pesty Lászlót megrovásban részesítette, valamint kötelezte a bűnügyi költségek megfizetésére. Az ítélet nem jogerős.