hirdetés

Nyomot hagyott maga után Tarantino. A legendás filmrendező kéz- és láblenyomatát ezentúl betonba ágyazva is megcsodálhatják hódolói. A hollywoodi tékozló fiú nem titkolta, egész életében erre a pillanatra várt csak. 

tarantino

Elismert filmjei után újabb maradandó kézjegyét hagyta Hollywoodban Quentin Tarantino filmrendező: kéz- és lábnyomát a legendás Grauman’s Chinese Theatre mozi előtt örökíthette meg cementlapon. Az 52 esztendős forgatókönyvíró-rendező a Kínai Színház előtt rendezett ceremónián elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja az eseményt. A nevezetes mozi előtti sétányon több ezer sztár kéz- és láblenyomata látható. Mint hozzáfűzte, valójában már jóval azelőtt szerette volna, ha cementbe öntik kéz- és lábnyomát a Kínai Színház előtt, hogy befutott volna.

Erre vágytam egész életemben – mondta Tarantino.

Tarantinót a rendezvényre Christoph Waltz osztrák színész is elkísérte, aki két Oscar-díjat is nyert a rendező filmjeiben nyújtott alakításáért: 2010-ben a Becstelen Brigantyk, 2013-ban pedig a Django elszabadul szereplőjeként díjazta az amerikai filmakadémia.

Quentin elgondolkodtat, felpezsdít, átver, meglep, de legfőképpen szórakoztat minket. Minél több ilyen lenyomatot akarunk, és mindig másodpercenként 24 képkockával – fogalmazott a színész.

Két hete kapott csillagot is Tarantino a hollywoodi Hírességek sétányán.