hirdetés

Tamási bekeményített
2020-03-25 21:33

Tamási vezetése bekeményített. Akár 150 ezer forintra is megbírságolhatják azokat, akik megszegik a közterületen tartózkodás új szabályait. A boltokban pedig nem lehet csoportosan vásárolni a településen, ezzel is próbálják az időseket óvni.

 

A Tolna megyei település kormánypárti polgármestere szerint nem vezettek be kijárási tilalmat. Csupán a közterületen való tartózkodás szabályait módosították Porga Ferenc Fideszes polgármesterrel az élen a helyi politikusok. Aki ezt megszegi, akár 150 ezret is fizethet.

Nem a büntetés a lényege ennek a rendeletmódosításnak, ami helyi közösségi együttélést szabályozza, hanem az, hogy figyelmeztessék és megóvják az embereket. Itt a rendeletmódosításunknak a lényege az, hogy kereskedelmi egységekben, boltokban egy időpontban egyszerre, egy családból csak egy családtag tartózkodjon – mondta Porga Ferenc.

Ennek ellenőrzésére a boltoknál a polgárőrök figyelmeztetik a vásárlókat.

A rendelet azt is meghatározza, hogy hány emberből álló csoport lehet az utcán. így egyszerre legfeljebb öt ember tartózkodhat egy helyen, nekik is be kell tartaniuk az egészségügyi távolságot, azaz a 2 métert.

A város egyenlőre nem bírságolt, a fokozatosság elvét veszik figyelembe.