hirdetés

Az amerikai MTV extrém sportos valóságshow-jának sztárja, a 39 éves Erik Lars Roner ejtőernyős ugrás közben nekicsapódott egy fának, a kiérkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

 

 

erik_roner1

A kaliforniai Tahoe Cityből származó sportoló egy jótékonysági golfbajnokságon ugrott együtt társaival hétfőn, amikor végzetes balesetet szenvedett – közölte a Placer megyei seriff hivatala. A sportolót a helyszínen halottnak nyilvánították. A többi ejtőernyős biztonságban földet ért. Tart a vizsgálat a baleset ügyében, az amerikai légügyi hatóságot (FAA) is értesítették. Roner profi síelő, bázisugró és az extrém sportokban utazó Nitro Circus csapat tagja volt. Utóbbit az MTV csatornáról is ismerheti a közönség. Nekicsapódott egy fának… nagyon erősen. Nem tudom, hogy mi történt azután – mondta az egyik szemtanú.

Az Észak-Kaliforniában felnőtt Roner már fiatalon beleszeretett a síelésbe. Az ő nevéhez is fűződik a síbázisugrás megszületése, amikor az ugró sítalpakkal rugaszkodik el a magas szikláról és ejtőernyővel ereszkedik a földre. A kétgyerekes apa a világ minden táján teljesített ugrásokat – írta a Los Angeles Times.