hirdetés

Hatalmas port kavar a szülők körében a Regnobooks Budapest kiadó sorozata, házi feladatokat nyújtó kifestőkönyve. Az általános iskola 1., 2., 3., 4. osztályos tanulói számára készült könyvecskében a gyerekek kiszínezhetik amint anyu és apu szeretkezik, majd anyu gyermeket szül.

image (2)A keddtől az újságosoknál megvásárolható napközis változat elsősöknek tartalmaz három témakörben – Színszámozó, Labirintusok könyve, Nem a gólya.. címmel – kifestőket. Az utóbbi kiadványban szexuális felvilágosítást kaphatnak a kicsik miközben színeznek. A kiadó azt írja, hogy a Nem a gólya… rész az egyik legkényesebb témába vág bele: hogyan is születik a gyerek. “Nem próbálunk mélyrehatóan elemezni, hanem játékosan, érdekesen, röviden, de mégis érthetően magyarázzuk ezt el ennek a korosztálynak.” A rajzok finoman szólva is sokkolóak.

image (3)„Ahhoz, hogy az apa és az anya magocskái találkozzanak, nagyon kell szeretniük egymást. Mikor nagyon-nagyok közel kerülnek egymáshoz, és csókolóznak, apa fütyije nagy lesz és megkeményedik. Anya pedig várja, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz” – szól az egyik kendőzetlen ábra fölött a magyarázó szöveg. A feladat pedig, hogy „színezd ki a rajzot, s beszélgessetek otthon róla a szüleiddel.” A folytatás sem mindennapi, hiszen hasonlóan szókimondó szövegeket olvashatnak a hatévesek a Szeretkezés, A terhesség kezdete, A terhesség első hónapja, a Jön a baba!, és a Mindjárt megszületik fejezetekben is. Illetve anya széttárt combjai közül kiszínezhetik a kibuggyanó kisbabát is.

A füzet egyébként egy dán író-pszichoterapeuta, Per Holm Knudsen 1975-ös kiadványa alapján készült, a sorozat kiadója pedig egy Brooklynban élő magyar férfihoz, Homonnai Zoltánhoz köthető.

Forrás: hvg.hu

Bánrévi Lili