hirdetés

Személyautó ütközött egy Vácról Budapestre tartó vonattal Vicziántelepnél, ezért Veresegyház és Őrbottyán között pótlóbuszok közlekednek késő délutánig. A csodával határos módon a figyelmetlen sofőrt élve vágták ki a tűzoltók a csúnyán összeroncsolódott autóból. Az autós, hogy miért hajtott a piros jelzés ellenére a sínekre, nem tudni.  

vonat autó

A fénysorompó jól működött az eddigi vizsgálatok szerint. Ennek ellenére hajtott fel a gépkocsi a sínekre. Az ütközés után a jármű beszorult a motorvonat alá. A műszaki elhárítás késő délutánig is elhúzódhat. Az autó a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy ember megsérült, a gödöllői rendőrök megkezdték a helyszínelést, erre az időre lezárták a Vicziántelep megállóhely közelében lévő vasúti átjárót.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a vonat alá szorult gépkocsiban az eddigi információk szerint egy ember utazott. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett – tette hozzá a szóvivő.

(Fotó: MTI–Mihádák)