hirdetés

Irakban lépett fel a közelmúltban Komáromi István, a Pest megyei e-főkapitányból lett zenész a magyar és a kurd himnusz mellett saját dalait is előadta. Sőt még Szaddám fegyverét is  a kezébe adták.
komaromi-irakKomáromi állítja, nem volt félelmetes a négynapos munkával egybekötött vakáció, mindenfelé fegyveresek őrizték a rendet. Ráadásul ő maga is fegyvert ragadott, sőt nem is akárkiét.

– Egy igen nagy befolyással bíró úr meghívott egy zártkörű vacsorára. Fényűzés, pompa és luxus volt ott, még egy aranyterem is volt a házában. Ennek ellenére mezítláb mászkáltunk, és kézzel ettünk, ám mégsem ez volt a legfantasztikusabb élmény – mondta Komáromi.

Egyszer csak előhoztak egy aranyozott fegyvert, és a kezembe nyomták. Láttam az írást rajta: Szaddám Huszein. A tiszteletemre még ezt a fegyvert is előkeresték nekem – magyarázta Komáromi, akit vendéglátói szinte minden helyen, ahol zongora vagy gitár volt, arra kértek, zenéljen nekik.

– Erbílben magyar és kurd katonák is voltak, nekik énekelték el a két nemzet himnuszát, a kurd dalt eredeti nyelven adtam elő. Nem volt egyszerű megtanulni, többször majdnem elsírtam magam, olyan nehéz az a nyelv.

(Forrás: Blikk)