hirdetés

Az ekcéma sokak életét nehezíti meg, mivel egyrészt a tünetei sokszor mások számára is láthatóak, és ez okozhat kellemetlen helyzeteket, másrészt szinte mindegyik ekcéma típus kínzó viszketéssel jár, amely nagyfokú stresszt idéz elő és alvás problémákkal járhat.

 

A könnyebb kezelés érdekében ismerje meg!

Az ekcéma a bőr olyan felszínes gyulladása, amely bőrpírt, duzzanatot, fájdalmas hólyagokat, hámlást és rendszeres viszketést idéz elő. Az ekcémás tünetegyütteseket csoportosíthatjuk attól függően, hogy belső (endogén) vagy külső (exogén) okok váltják-e ki. Külső okok lehetnek a különböző allergén anyagok (például pollenek, szőrök, vegyszerek, stb.), a belső ok lehet a veleszületett hajlam vagy a bőrön elszaporodó baktériumok, gombák.

Az ekcéma különböző fajtái eltérő kezeléseket igényelhetnek, így célszerű minden fellelhető ismeret birtokában kezelési módot és egyéb természetes készítményeket választani.

A diszhidrotikus ekcéma jellemzően a tenyéren, talpon és az ujjak egymás felé néző felszínén jelenik meg, apró víztiszta hólyagok és gyulladás kíséretében. A szokásos gyógyszeres kezelések hatékonyságát növeli a rendszeres és megfelelő mennyiségű folyadékbevitel.

A szeborreás ekcéma esetében jellemző tünet csecsemőkorban a fejbőr sárgás, zsíros felrakódása (koszmó), felnőttkorban pedig a hajas fejbőr gyulladt, korpás felhámlása lehet tünet, melyet erre a célra kifejlesztett samponnal remekül lehet kezelni.

A nummularis (mikrobás) ekcéma kerek, gyulladt bőrelváltozásként jelentkezik, melyet baktériumos megtelepédesek idéznek elő.

A vénás eredetű ekcéma rendszerint az alsó végtagokon alakul ki, és krónikus vénás elégtelenség okozza. Ebben az esetben a gyulladás csökkentésén túl a vénás keringést szükséges javítani.

A kiszáradás miatti ekcéma jórészt idős korban alakul ki, melynek oka a faggyúmirigyek csökkent működése.

Mellékesnek tűnhet, de a gyulladás csökkentése kiemelt fontosságú!

A fenti ekcéma fajták egyben megegyeznek, mindegyik gyulladással jár, melynek csökkentése kiemelt fontosságú. Az ekcéma valamely fajtája a lakosság 5-10 százalékát érinti, és a kezelését – a szakorvos által előírtakon túl – természetes készítményekkel is segíthetjük.

A Mannavitánál kapható méhpempőben lévő 10-HDA sav képes meggátolni a gyulladásos mechanizmust, és ezen felül antibakteriális hatóanyaga és a benne lévő B-vitamin komplex révén csökkenti az ekcéma okozta panaszokat és segíti a bőr regenerálódását.

Továbbá tartalmaz jelentős mennyiségű pantoténsavat, amely segíti a mellékvesék működését. Hogy ez miért lényeges? Mert a mellékvesék által termelt kortizon a szervezet legerősebb gyulladáscsökkentő vegyülete.

Mézzel keverve könnyen fogyasztható, és kúraszerűen alkalmazva nagyszerű kiegészítője lehet a gyógyszeres kezelésnek.