hirdetés

Fordulat a TV2 egykori üdvöskéjének a büntetőügyében. Kiengedik az előzetes letartóztatásból a több mint százmillió forintos kárt okozó csalással és sikkasztással gyanúsított Fekete Dávidot. A végzés nem jogerős, mert az ügyészség nem ért egyet a bíró döntésével.

 

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája négy hónapra elrendelte az énekes bűnügyi felügyeletét azzal, hogy a tartózkodási helyét csak külön engedéllyel hagyhatja el. A gyanúsított mozgását nyomkövető technikai eszközzel ellenőrzi majd a rendőrség.

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője közölte , hogy előrehaladott állapotban van már a nyomozás, és hamarosan vádat emelhetnek a gyanúsított ellen. Mindezekre való tekintettel az ügyben eljáró nyomozási bíró úgy ítélte meg, hogy a bűnügyi felügyelet elégséges és szükséges kényszerintézkedés a terhelttel szemben.

Az ügyészség fellebbezett a bírói végzés ellen. Az énekesnek június hatodikán jár le a korábbi letartóztatása, ez pedig halasztó hatályú. Ez azt jelenti, hogy az énekes hétfőig biztosan a büntetés-végrehajtási intézetben marad. És ha ki is engedik hétfőn, újra lecsukhatják, ha a másodfokú bíróság helyt ad az ügyészség fellebbezésének és lehet csak pár hetet tölthet szabadon.

Fekete Dávid feltehetőleg simán elkerülhette volna a dutyit, ha korábban a nyomozás során együttműködik a hatóságokkal és nem linkesedik. A Tv2 tehetségkutatójának sztárja vagy nem tett eleget a rendőri intézéseknek, vagy halasztgatta a meghallgatásokat és ezt elégelték meg a hatóságok. Fekete feltehetőleg egy életre megtanulta, hogy nem jó packázni az igazságszolgáltatással.

 

( Predrag M.)