hirdetés

A versenynaptár legszomorúbb helyszínére tér vissza a Forma–1 mezőnye a hét végén. Suzukában szenvedett ugyanis végzetes balesetet a fiatal francia pilóta, Jules Bianchi, aki kómába esett, és nemrég meg is halt.

bianchi baleset

Egy éve, a Japán Nagydíjon Jules Bianchi, a Marussia francia pilótája egy pálya mellett autómentést végző traktornak csapódott, súlyos agysérülést szenvedett, kilenc hónapot kómában töltött, mielőtt az idén júliusban elhunyt szülővárosa, Nizza kórházában.

A Marussia azóta már Manorként szerepel, de Bianchi nevét mindkét autóján, minden egyes futamon feltünteti.

Kétségtelen, hogy rendkívül nehéz hétvégénk lesz. A mostani csapatból többen is itt voltak már 2014-ben, valamint a ferraris kollégák, és persze Will Stevens és Alexander Rossi is, még tartalék pilótaként – nyilatkozta a brit Sky Sports tévécsatornának John Booth, a Manor csapatfőnöke.

Az istálló számára az idei szezon legnagyobb kihívást jelentő versenye következik, bár az is nehéz volt, amikor Bianchi legnagyobb sikerének helyszínére, Monacóba kellett visszatérni a társaknak, s a temetés utáni mogyoródi nagydíj is felkavaró volt.

Teljesen más lesz számunkra ez a futam, mint a monacói, hiszen az a hely csapatunkat különleges emlékekkel gazdagította. És persze Magyarország is fájó pillanatokat hozott, együtt vettünk búcsút szeretett barátunktól és kollégánktól. Minden egyes napon Jules-re gondolunk, örökre óriási részt fog betölteni az istállónkban – folytatta a csapatfőnök.

Nemcsak a Manornak, hanem a többi csapat versenyzőinek is felkavaró lesz a suzukai visszatérés.

Nehéz volt elbúcsúzni tőle. Melegszívű, nagylelkű ember volt. Biztos vagyok benne, hogy ő is azt akarná, hogy olyan keményen versenyezzük, ahogy ő is tette mindig – mondta Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája.