hirdetés

A sztár ikerpár egyik tagja, Ashley Olsen beszélt az amerikai OK magazinnak betegségéről, ami egyre jobban megviseli szervezetét. Még 2012-ben diagnosztizáltak nála Lyme-kórt.

mary-kate-and-ashley-olsen

Későn fordult tüneteivel orvoshoz Ashley Olsen. A Lyme-kórt főként a kullancsok terjesztik, korai felismerésekor a betegség antibiotikummal leküzdhető. A 28 Ashley későn került kezelés alá, ezért egész életében küzdenie kell a Lyme-kór ellen. A gyógyíthatatlan betegség tüneteit ugyanis csak enyhíteni, de teljesen megszüntetni nem lehet.

“Folyton fáradtnak és gyengének érzem magamat, néha szédülök, elég gyakran rossz a közérzetem. Állandó kezelés alatt állok, de mostanában volt néhány rossz napom” – fejtette ki a színésznő.

Más híresség is szenved Lyme-kórban, nemrég a 30 éves Avril Lavigne is azért vonult vissza a nyilvánosság elől egy időre, mert ugyanez a betegség gyengítette le. Avril visszatérésekor azt nyilatkozta a People magazinnak: „Olyan volt, mintha valami lassan kiszívná belőle az életet.” Közel fél évig volt az énekesnő súlyos állapotban.