hirdetés

Meg van a büntetés a botrányos Magyar Kupa találkozón kirobbant bahé miatt. Az MLSZ a találkozó győztesének az FC Hatvant hozta ki, amely mérkőzés jóval előbb véget ért mint azt a szabályok előírják. A spori nem érezte magát biztonságban, akit a meccsről rendőrök kísértek haza.

 

Mint ismert  szombaton 5-0-s vendégelőnynél a szurkolók viselkedése miatt félbeszakította a játékvezető a Karancslapujtő–Hatvan meccset a Magyar Kupa 2. fordulójában, mivel nem érezte biztonságban saját magát és stábját.

A Nógrád megyei I. osztályú együttes és az NB III-as gárda összecsapásán 0-3 után még az első félidőben négy focistának mutatta fel a piros lapot Juhász Dávid, köztük egy cserejátékosnak. A 72. percben jött az ötödik kiállítás és egy büntető, de ezt már nem végezhette el a vendégcsapat. A beszámolók szerint az egyik partjelzőt szotyival dobálták meg, ezért a játékvezető kiment a félpályához a rendezőkkel egyeztetni. A felvételek alapján két-három szurkoló a kerítésre mászva, hevesen szidta a sporit, aki jobbnak látta, ha véget vet a meccsnek. Úgy tudjuk, a szakember rendőri biztosítást is kért, mielőtt elhagyta a sporttelepet.

A Magyar Labdarúgó-szövetség hétfőn döntött a mérkőzés sorsáról, amelyet nem meglepő módon nem fognak befejezni, és 0-5-tel megkapta a győzelmet a Hatvan.

„A 2022. augusztus 27-én félbeszakadt Silver Tüzép Karancslapujtő–FC Hatvan 2022/23. évi Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó MOL Magyar Kupa mérkőzést a félbeszakadáskor kialakult pályán elért eredménnyel (0:5) igazolta le az FC Hatvan sportszervezete javára” – jelent meg a Versenybizottság határozatában.