hirdetés

Bármennyire is fura, de egy síugró nyerte a Giro d’Italia időfutam szakaszát, amelyet kegyetlen esőben kellett a kerékpárosoknak teljesíteni. A szlovén Primoz Roglic így a körverseny kilencedik szakaszát megnyerte, az összetettben azonban még nagyobb meglepetésre nincs változás, hisz a rózsaszín trikós olasz Brambilla 1 másodperc előnyt megtartott a Chianti környékén rendezett egyéni időfutamon.

brambilla

Roglic múlt pénteken, a Girót megnyitó egyéni időfutamon egy századmásodperccel kikapott a holland Tom Dumoulintől, ezúttal viszont magabiztosan nyerte meg élete első szakaszát nagy körversenyen. Ráadásul a síugróból lett kerékpáros nem titkolta, ilyen hosszú időfutamon még sosem indult.

Ez volt az első ilyen hosszú időfutamversenyem, így ezért is örülök, hogy sikerült nyernem – mondta Roglic.

Az összetettben éllovas olasz Gianluca Brambilla az esős időben rendezett és drámaira sikerülő etapon a 17. lett, és előnye egyetlen másodpercre olvadt, de megtartotta a rózsaszín trikót.

A nap vesztese egyértelműen a Katyusa versenyzője Zakarin, aki eszméletlenül jól tekert, de háromszor is elesett a vizes úton. Sőt a cél előtti kanyarban is bukott.