hirdetés

Elfogyhat a sör Venezuelában, mert két sörfőzde munkásai épp most sztrájkolnak. A BBC szerint a Nicolas Maduro elnökhöz közel álló szakszervezetek egy bér-vita miatt kierőszakolták a Polar sörgyárainak bezárását.

polar-beer-maracas-and-handclaps

A Polar főzi az országban előállított sör 80 százalékát. Jelenleg az üzemek felét bezárták, a többiek csökkentett teljesítménnyel dolgoznak.Az elmúlt években számos esetben fordult elő tej, WC papír- és gyógyszerhiány Venezuelában.
Korábbi viták miatt a kormány azzal fenyegetőzött, hogy államosítja a Polart. A Polar caracasi és azoategui sörfőzdéinek, valamint 16 nagykereskedelmi raktárának munkásai sztrájkot hirdettek. A sztrájkot szervező szakszervezetek azt állítják, hogy a vita középpontjában a bér-kérdés áll.
Több, mint 20 hónapja halogatják a kollektív szerződés aláírását, sőt, a Társaság el sem hajlandó ismerni a szakszervezetünket- mondta a Reuters hírügynökségnek Jose Rojas szóvivő.
Annak érdekében, hogy a szegények is hozzájuthassanak az alapvető cikkekhez, Venezuelában szigorúan ellenőrzik az élelmiszerek és a tisztálkodási szerek árait. Szakértők azonban úgy vélik, hogy az ilyen ellenőrzés hozzájárul az élelmiszer-és az alapanyag-hiányok kialakulásához.