hirdetés

Botrány a Nemzetiben ? A bécsi Burgtheater színészei a magyarországi demokráciát fenyegető veszélyekről szónokoltak a Nemzetiben. Az igazgató, Vidnyánszky Attila ki is tüntette őket., igaz az igazgatót lesokkolhatta a színészek be nem jelentett gyors, figyelemfelhívó akciója.

Nemzeti színház

Megfagyott a levegő a Nemzeti Színházban, amikor a bécsi Burgtheater vendégjátéka, A sirály előadása után aktuálpolitikai szónoklatot olvasott fel az egyik színész. Eszerint bár a múltunk közös és Csehov összeköt, de aggódnak a magyarországi demokráciát fenyegető veszélyek miatt. A színész  Martin Reinke  a társulat szolidaritását fejezte ki azokkal, akiknek ezt el kell tűrniük .

A közönség soraiból többen tapsoltak, illetve fütyültek. Amikor pedig az aradi vértanúk listáját kezdték vetíteni, a teremben megfagyott a levegő.

A performanszot Vidnyánszky Attila igazgató a színpad széléről, takarásból nézte végig, kezében a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó kisplasztikájával, amit – mint a színház ajándékát – végül átadta a színészeknek.