hirdetés

Johnny Depp 7 millió dollárt, azaz közel 2 milliárdot fizetett Amber Heardnak, hogy lelépjen az életéből és, hogy elváljanak. A színésznek ezen összeget egy pofon miatt kellett leperkálnia.
amber bíróságonDepp 2012-ben jelentette be, hogy másfél évtized után elválnak útjaik Vanessa Paradis-vel. Mint utóbb kiderült, a szakítás oka nagy valószínűséggel a fiatal amerikai színésznő, Amber Heard volt, akivel a színész egy évvel korábban, a Rumnapló forgatása alatt ismerkedett meg.

Amber és Depp három éven át viszonylag kiegyensúlyozottan éltek együtt, közös házat vettek Los Angelesben, és még a gyermekvállalás kérdése is szóba került. Végül 2015 februárjában egy szűk körű ceremónia keretében örök hűséget esküdtek egymásnak.

Idén májusban így derült égből villámcsapásként jött a hír, hogy Heard távol tartási végzést adott be Depp ellen, aki egy veszekedés során állítólag arcon ütötte a saját mobiltelefonjával. A színésznő később a nőverést egy csúnya, kék folttal bizonygatta az arcán, amelyről közösségi oldalára is feltöltött egy fotót. Az amerikai sajtónak kicsit gyanús volt, hogy a folt csak az állítólagos verekedés után három nappal jelentkezett először a színésznő arcán, de üsse kő, nincs két egyforma pofon, se véraláfutás, a verekedős válási sztori pedig amúgy is érdekesebb.

Depp a botrány elől európai koncertturnéra menekült, miközben Amber otthon beadta a válókeresetet. Az események innentől gyorsan alakultak, júniusra tűzték ki az első bontóperi tárgyalást, amelyen mindkét fél megjelent. Mint a TMZ.com megtudta, Heard, aki a házassági szerződés alapján nem tarthat igényt Depp vagyonából egy fillérre sem, végül hétmillió dollárt (1,9 milliárd Ft) kért lelépési pénznek. A sztár belement a dologba, főként, hogy Amber fűnek-fának nyilatkozta: nem tartja meg a milliókat, hanem különböző szervezeteknek és kórházaknak ajánlja fel. A válási procedúra során még egyszer felvetődött a verekedés kérdése, amit Depp nem tagadott, de végül simán véget vetettek a pár tiszavirág-életű házasságának.