hirdetés

A rapper nemrégiben a kolumbiai Bogota helyett véletlenül az erdélyi faluból Marosbogátból (Bogataból) csekkolt be az Instagramján. A település gyorsan kihasználta a világsajtó által is felkapott népszerűséget, és meginvitálták Snoop Doggot magukhoz. A zenész elfogadta a meghívást és Facebookon üzent a településnek.

snoop dog

 

Snoop Doog posztjában csupán egy betűt rontott el, ám az nagyon fontos betű volt. Múlt héten Kolumbiában koncertezett, Bogotában, ami csak egy betűre esik közel az erdélyi (Bogata) Marosbogáthoz, valójában több mint 6000 mérföld (nagyjából 10 260 km) távolságra vannak egymástól.

A mindössze 2000 fős romániai település, Marosbogát egy csapásra bekerült a világ vezető médiumaiba. Többek között a New York Daily News és a US Today is felvette a kapcsolatot a falu polgármesterével, Barta Lászlóval, aki már Marosbogát turisztikai oldalát is tudta prezentálni az ismert amerikai lapokban: a visitbogata.com-ot.

A BBC is megírta, hogy támogatnák Snoop Doog erdélyi utazását, ugyan nincs hotel a faluban, ezért a rajongóknak sátrat és hálózsákot kellene vinniük magukkal. Azt is megemlítették, hogy a kolozsvári repülőtérről már csak másfél óra az út Marosbogátra. A polgármester azért beszélt egy 9 személyes panzióról is. A frissen létrehozott turisztikai oldalon azt is kiemelik, hogy az országban demokratikus köztársaság van, és a faluban gyorsabb az internet, mint egyes amerikai településeken.

A zenész érzékelve a hibát nem az elírást javította ki, hanem megígérte a Facebbokon romániai rajongóinak, hogy hamarosan tényleg elmegy hozzájuk.

Barta László erre azt reagálta: Ha jön, káposztalélevessel, nyárson sült disznóval, de elsősorban tiszta szívvel várják.