hirdetés

Önvallomást tett a francia botrányhős színész. Gérard Depardieu-tabuk nélkűl közli, hogy fiatalon nehéz  élete volt. Depardieu elismeri, hogy volt idő amikor sírrabló volt és férfi prostituáltként is élt. 

Gerard-Depardieu

A hónap elején megjelent, Ca s’est fait comme ca (Így történt) című életrajzi írásában a Zöld kártya és az Asterix sztárja nem kevesebbet állít, mint hogy kamaszkorában sírok kirablásából tartotta fenn magát, és homoszexuális prostiként is működött egy időben, mi több, kuncsaftjait rendszeresen ki is rabolta. Mindössze egyszer bukott meg, 16 évesen egy lopott kocsival, amiért le is ülte rendesen az idejét. Depardieu, aki az idén nyáron Szegeden a Háry János című daljátékban alakította Napóleon szerepét, saját bevallása szerint ma is közönséges bűnöző és börtöntöltelék lenne, ha egyik meleg kuncsaftja meg nem látja benne a kivételes tehetséget, és be nem juttatja a színiakadémiára.

A sztárnak – mint írja – már a gyermekkora sem volt egyszerű; kiskorában gyakran kellett végighallgatnia anyját, amint arról mesél, hogyan akarta őt még magzatként elveszejteni egy kihegyezett kötőtűvel. Sokaknál már ez elég alap lenne egy életen át tartó pszichoterápiához, de a kis Gérard helyzetét csak nehezítette, hogy elképesztő szegénységben éltek, s az apja talán életében öt szót, ha szólt hozzá. Tízévesen már zsebesként szedte össze a kenyérre valót az utcán, majd amikor tizenöt lett, jött a szex.

Észrevettem, hogy a melegek különösen vonzódnak hozzám – írja könyvében a sztár. – Ők szexet kértek, én meg pénzt kértem cserébe. Nem egyet ki is raboltam utána. Volt, akit meg is vertem, és leléptem az összes pénzével.írja a színész.

Ha épp nem az utcán strichelt, akkor egy barátjának segített sírokat kiásni, hogy a halottakról lelopják az ékszereket és egyéb értékeket. Az 1968-as diáklázadások idején elvegyült a tömegben, és kizsebelte a tüntetőket, később pedig egy NATO-bázisra is bekuncsorogta magát, ahol cigarettával seftelt.

Depardieu könyvében fia, Guillaume tragikus haláláról is mesél, és arról, miért nem tudott rendes apja lenni a gyerekeinek. A színész, aki nemrég egy interjúban azzal sokkolta híveit, hogy elárulta: napi 14 üveg italt iszik meg, a könyvében erre is magyarázatot ad.