hirdetés

Sir Richard ártatlan
2016-06-16 17:23

Nem zaklatott és nem molesztált gyerekeket a neves popsztár. Kétévnyi nyomozás után felmentették Sir Cliff Richardot a pedofilvádak alól.

cliff-richard

A 75 éves brit énekest azzal vádolták, hogy fiúkat molesztált a 80-as években.

Soha életemben nem molesztáltam senkit – jelentette ki Cliff Richard, miután a Dél-Yorkshire megyei rendőrség lezárta az ellene folyó nyomozást.

A BBC 2014-ben élőben közvetítette, ahogy a rendőrség házkutatást tart Richard házában. A közszolgálati médiát ekkor az a vád érte, hogy összedolgozott a rendőrséggel. Az énekes korábban kilátásba helyezte, hogy pert indít a BBC ellen, ez azonban még nem történt meg. A dél-yorkshire-i rendőrség a nyomozás lezárása után bocsánatot kért a brit popsztártól, aki azt mondta, örül, hogy végre vége a „gonosz vádaskodásoknak”. Richard ugyanakkor nem érti, miért tartott ilyen sokáig, hogy kiderüljön az igazság.

A Guardian azt írja, hogy az énekest a nyomozás ideje alatt egyszer sem tartóztatták le. A rendőrség kihallgatásaira önként vonult be. Richard továbbra sem tudja, honnan származtak a valótlan állítások, de mint megjegyezte, bízott abban, hogy az igazság győzni fog.