hirdetés

Ma már csak borozgat, vége a fiatalkori bolondozásnak és már nem nyomja a drogokat Sir Paul. A Beatles legendás tagja Sir Paul McCartney komolyan veszi már a nagyapaszerepet, és a füvet borra cserélte, hogy jó példát mutasson az unokáinak.

mccartney japan

A  Daily Mirror próbált meg utánajárni annak, hogy mi tartja fitten a 72 éves zenészt, és ekkor derült fény a figyelemre méltó életmódbeli változásra. Sir Paul McCartney-nak öt gyereke és nyolc unokája van. Sir Pault 1964 augusztusában ismertette meg a marihuánával Bob Dylan. A nagy találkozásnak később büntetőjogi következményei is voltak: 1980-ban letartóztatták a tokiói reptéren, mert volt nála 225 gramm fű. Tíz napot töltött egy japán börtönben. A rajongók tiltakozásának és az ügyvédjei kemény munkájának köszönhetően végül vádemelés nélkül szabadon engedték.

McCartney és a Beatles többi tagja annak idején természetesen nem csak marihuánát szívott. A Lucy In The Sky With Diamonds című számukat először letiltották a rádiókban, mert mindenkinek az jött le, hogy a szavak kezdőbetűi rejtetten az LSD-t népszerűsítik. A zenészek jó ideig tagadták ezt, mint Lennon is az alábbi videóban, de 2004-ben McCartney már elismerte, hogy sok számukhoz – köztük ehhez – adtak inspirációt a drogok.