hirdetés

Úgy tűnik valóra váltotta az amerikai álmot Gyulai Réka, a California Ballet főtáncosa San Diegóban. Legutóbb a Pán Péter című darabban játszotta a főszerepet, Wendyt. Nem kis elismerés ez.

gyulai réka balettA magyar táncost 17 éves korában kiválasztották egy csereprogramba, így került ki az Egyesült Államokba, ahová magyarországi tanulmányai végeztével visszatért. Több amerikai balett-társulatnál is megfordult, két éve vált állandó taggá San Diegóban.

A balett olyan érzéseket enged kifejezni, amiket nem tudok máshogy felszínre hozni. A mindennapi kemény fizikai munka felszabadít és megtisztít. Persze mindennél többet jelent az élmény, amit a nézőknek adunk. Játszottam már a Diótörőben Cukortündér szerepét, a Don Quijote-ban Kitrit. Az álomdarab pedig a Hattyúk tava, amit jövőre mutatunk be – sorolta Gyulai Réka.

San Diego egyébként csodálatos hely, az időjárás fantasztikus, a szerelmem is itt találtam meg. Magyarországhoz köt viszont a családom, nehéz tőlük távol lenni. Nem zárom ki, hogy a jövőben otthon kamatoztassam a tánctudásom, ha van rá igény, és a sors is úgy hozza.