hirdetés

Bomba meglepetés. Serena Williams kiesett a US Openen. Ráadásul egy sokkal gyengébb játékos ejtette ki az amerikait, aki így elbukta a világelsőséget is.

serena-williamsA világelső Serena Williams két szettben 6:2, 7:6-ra kikapott a cseh Karolina Pliskovától az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában. A tizedik helyen kiemelt Pliskova – aki a nyolcaddöntőben szetthátrányból fordítva búcsúztatta Venus Williamst – élete első Grand Slam-döntőjére készülhet.

– Rengeteg hibát vétettem, nem úgy játszottam, ahogy eddig – kezdte a meccs után Serena Williams. – Pliskova viszont nagyon jó volt, a játék minden elemében felülmúlt engem.
A bravúrt magáénak tudható Pliskova a mérkőzés után sem nagyon hitte el, milyen tettet vitt véghez.
– Még mindig nem hiszem el, hogy legyőztem Serenát, ő egy igazi bajnok. Soha nem könnyű játszani ellene, egyszerűen nem találom a szavakat – hebegett Pliskova.
A másik ágon a másodikként rangsorolt Angelique Kerber legyőzte a dán Caroline Wozniackit, ezzel a német teniszező hétfőtől átveszi az első helyet a világranglistán a 2013 eleje óta éllovas Serena Williamstől.