hirdetés

Megszüntette a rendőrség szerdán a Pécsi Egyházmegye egyik papjával szemben, kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást – erősítette meg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ügyben érintett személy kozármisleny papja volt, aki önként adta fel magát egyházi vezetőinek.

kozármsilenyMint arról az esti Újság is beszámolt a kozármislenyi pap azért adta vissza a reverendát, mert viszonyt folytatott egy pécsi gimnazistával.

Az ügyről Udvardy György pécsi megyés püspök múlt hétfőn kiadott közleményében azt írta: az egyházmegye papja “súlyos erkölcsi okokra hivatkozva a papi szolgálatból való elbocsátását kérte évekkel ezelőtt történt események kapcsán, amelyek felvetik a fiatalkorú veszélyeztetésének alapos gyanúját”. “Önmagára vonatkozó bejelentését előzetes vizsgálat keretében kivizsgáltam, és (…) minden papi működés gyakorlásától azonnali hatállyal felfüggesztettem” – tette hozzá akkor a főpásztor.

A BMRFK a kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt folytatott nyomozást szerdán meg is szüntette. Rekord rövid idő alatt.

A nyomozásban beszerzett tanúvallomások szerint a férfi cselekedetével az akkor még kiskorúak testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését nem veszélyeztette. A nyomozás során más bűncselekmény elkövetésének gyanúja sem merült fel – közölte a BMRFK.

Mindez ha igaz akkor nem értjük miért mondott le a pap ? Ha gyanú sem merült fel . S ha bűncselekmény fel sem merült az egyház vezetői akkor vajon miért tettek feljelentést ? Talán azért, nehogy az a vád érje őket, hogy eltussolnak valamit, ami érthető is.