hirdetés

A hollywoodi sztár Sean Penn Ukrajnába utazott. A filmes dokumentumfilmet készít az orosz presszióról és invázióról. Pennről több felvétel is készült már, ahogy a háború sújtotta területeken forgat.

 

Volodimir Zelenszkij hivatalán keresztül adott ki közleményt arról, hogy Sean Penn Ukrajnába utazott, hogy egy dokumentumfilm keretein belül „elmondhassa az igazságot az orosz-ukrán háborúról”.

Penn már az országban van, le is fotózták egy reptéren, Zelenszkijék a Newsweek kérdésére elmondták, Penn Kijevbe érkezett egészen pontosan azért, hogy készítsen egy dokumentum filmet.

A hollywoodi színészből lett rendező azért utazott Kijevbe, hogy rögzíthesse az Ukrajnában zajló eseményeket, és elmondja a világnak az igazságot Oroszország inváziójáról.

Sean Penn azok közé tartozik, akik ma Ukrajnában állnak ki Ukrajna mellé. Hazánk hálás neki, hogy ilyen bátor és őszinte tettet hajt végre. Ukrajna igaz barátja, még több ilyen ember kellene!-közölte Zelenszkij.

Penn képviselői nem reagáltak a People megkeresésére egyelőre, de a Variety úgy tudja, a dokumentumfilm valós, a Vice Studios égisze alatt készül.

(Horváth Szabolcs)