hirdetés

A Ferrari korábbi csapatfőnöke, Jean Todt Michael múlt héten Michael Schumachernél tett látogatást svájci otthonában, s ezt követően nyilatkozott a francia RTL-televíziónak a hétszeres világbajnok állapotáról.

Michael-Schumacher-012

 

„Azt mondhatjuk, hogy Forma–1-es autót talán már nem fog újra vezetni – közölte a FIA-elnök. Az elmúlt hetekben-hónapokban előrelépett, de még hosszú és nehéz út áll előtte. Most időre van szüksége és pihenésre. Harcol, és csak remélhetjük, hogy rövidesen javulni fog az állapota” – mondta Todt.

A riporter arra a kérdésre pedig, mely a német exversenyző konkrét állapotára irányult, a következőket felelte: „Nem szeretnék erről nyilatkozni, mert ez személyes dolog. Most csak az számít, hogy életben van, a családja pedig mellette van.”

Michael Schumacher szeptember elején hagyta el a lausanne-i rehabilitációs klinikát – azóta a Genfi-tó mellett fekvő birtokán lábadozik. A hírek szerint jól felkészült szakemberekből álló csoport gondoskodik róla. Állapotáról hivatalos tájékoztatás azonban jó ideje nem érkezett.