hirdetés

Schumi csontsovány
2014-06-17 10:14

Michael Schumacher felesége hangjára különösen erősen reagál, de beszélni még nem tud, csak a szemeivel jelez. Rehabilitációja a nyilvánosság kizárásával folyik majd.

Michael Schumacher felébredt a mesterséges kómából – jelentette be hétfőn menedzsere, Sabine Kehm. A Bild online kiadása kedden azt írta, a Forma–1-es legenda éber pillanataiban megszólítható, a szemével tud kommunikálni orvosaival és családtagjaival.

Schumacher most otthonától 40 kilométerre fekszik egy lausanne-i klinikán, a hírt a Chuv (Centre hospitalier universitaire vaudois) szóvivője megerősítette. „A családja vele van, egy olyan helyet alakítottunk ki, ahol megőrizzük a privátszféráját” – tette hozzá.

A lap azt is írja, hogy az autóversenyző a hosszú hónapok alatt 20 kilót vesztett, most a 174 centis magassága mellett 55 kilót nyom. Már a kóma alatt elkezdték a fizioterápiát, hogy az izmait karban tartsák.

Schumacher beszélni még nem tud, de reagál a hangokra. Állítólag felesége, Corinna hangjára különösen erős reakciói vannak.

Családja azt kéri a médiától, hogy biztosítsák nyugalmukat, a versenyző rehabilitációja a nyilvánosság kizárásával zajlik majd.