hirdetés

Schumacherre emlékeztek
2014-05-12 16:31

Az istálló történetének első Michael Schumacher-futamgyőzelmére emlékezett vasárnap a Forma-1-es Ferrari a siker helyszínén, a barcelonai Spanyol Nagydíjon.

Az új csapatfőnök, Marco Mattiacci és a két jelenlegi pilóta, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen társaságában az egész csapat összeállt egy fénykép erejéig, előttük pedig egy táblán az volt olvasható, hogy „Emlékezünk az első győzelmedre velünk – Forza Michael.”A hétszeres világbajnok Schumcher 1996. június 2-án, Barcelonában nyerte első futamát a Ferrari színeiben, ezt aztán később még további 71 követte.A 45 éves sportember – aki 2012 végén vonult vissza végleg a Forma-1-től – december 29-én, a franciaországi Méribelben síbalesetet szenvedett, és súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Azóta mesterséges kómában tartják őt az orvosok, és január végén kezdték el a fokozatos felébresztését – az aktuális állapotáról közel egy hónapja nem adtak ki hivatalos közleményt.
Közben több külföldi lap találgatásokba kezdett, vajon mi várhat a legendás pilótára, ha valóban sikerül felébrednie a kómából. Orvosi véleményekkel prognosztizálják  Schumi jövőjét –  ahogy a brit Daily Star is tette – minderről a Cambridge Egyetem professzorát Peter Hutchinsont kérdezték.Ha fel is ébred a kómából, Michael Schumacher egy számára ismeretlen világba térhet vissza, már nem lesz ugyanaz, mint akinek korábban ismerték – nyilatkozta a professzor.Peter Hutchinson szerint Schumacher „egy olyan világba térne vissza, ahol minden megváltozott, egy olyan valóságba, amely nem ismerős a számára”.A szakértő szerint Schumachernek – aki lassan öt hónapja kómában fekszik – felébredése után talán még járni, beszélni és enni is újra meg kellene tanulnia.

 

MTI/Daily Star