hirdetés

Tavaly december 29-i franciaországi síbalesete után Michael Schumacher immár több mint öt hónapja fekszik kómában a grenoble-i egyetemi kórházban.S egyre kevesebb információt közölnek az ismert Forma 1-es pilótáról. A szakértők szerint Schumacher kilátásai már igen rosszak a teljes felépülésre.

Április eleje óta nem érkezett hivatalos hír a hétszeres bajnok állapotáról, pontosabban a spanyol El Mundo Deportivo a múlt hét végén Schumacher menedzseré, Sabine Kehmet idézve azt írta, hogy a  45 éves legendának „vannak éber pillanatai, amikor képes a környezetére reagálni.”

Úgy tűnik, apró csúsztatásról, vagy egyszerűen pontatlan fogalmazásról, egy régebbi megszólalás újrafelhasználásáról lehetett szó, ugyanis Kehm az olasz Gazzetta dello Sportnak most ezt mondta: „Én sosem nyilatkoztam annak a lapnak, és nem adtunk ki semmilyen közleményt Michael állapotáról.”

 

A találgatásokat persze pont a hivatalos hírek hiánya ösztönzi, a hallgatás pedig óhatatlanul negatív irányba tereli a spekulációkat.

 

„Lassan mindenki egyre jobban aggódik. Grenoble és a család hetek óta nem szólalt meg. Miért?” – írta a svájci Blick veterán F1-es szakújságírója, Roger Benoit. A Forma-1 volt főorvosa, a Schumacher-ügyet követő és blogján időről időre kommentáló Gary Hartsteinnek sem tetszik a némaság:

 

„Bár Michael környezete, családja érthető módon nagyon kényes a magánszférára, nem tudom elképzelni, hogy ne számolnának be bármilyen jelentős pozitívumról, ha lenne” – hozzátéve, hogy a kóma hatodik hónapjából sajnos már csak a betegen „igen kis töredéke” tér vissza. „Attól tartok, és szinte biztosnak is érzem, hogy már soha nem hallunk jó hírt Michaelről. Mostanra már inkább félek attól a pillanattól, amikor a család kiad valamilyen közleményt.”