hirdetés

Dráma. A másik lábát is amputálni kell a híres modellnek Lauren Wassernek. A 29 éves lány egyik lábát már egy súlyos betegség miatt levágták az orvosok.
wasser modellAz amerikai modell öt esztendeje esett át toxikus sokk- szindrómán (TSS), amelyet egy tampon okozott. A fertőzés kezdeti jeleit nem vette komolyan, pontosabban azt hitte, influenzás, ám később infarktust kapott, életveszélyes állapotban került kóházba – írta a Daily Mail. Élete perceken múlt, szervei leálltak, ezért orvosai mesterséges kómába helyezték.

Amíg Lauren magatehetetlenül feküdt a klinikán, a lábai üszkösödni kezdtek, így hogy mentsék az életét, a jobb lábát térd alatt amputálták, míg a balról az ujjait távolították el. Elképesztő akaraterővel állt újra talpra és lábprotézissel visszatért a kifutóra. A betegségtől azonban nem szabadulhatott.

Orvosai szerint agya nehezen birkózik meg az ujjak elvesztésével, szervezete folyamatosan kalciumot termel, ami miatt csontcsonkok sarjadnak a beavatkozás helyén. Le kellett faragni mindet, mert már akadályozták a járásban, ám hamarosan újabb operáció vár rá. Bal lábán ugyanis egy makacs tályog is keletkezett, amely elviselhetetlen fájdalmat okoz, és doktorai szerint indokolt a másik láb amputációja is.

Néhány hónap múlva sajnos elkerülhetetlen lesz a másik lábam eltávolítása is. Minden egyes nap olyan fájdalommal küzdök, amely pokollá teszi az életemet. Hiába küzdöttem, semmit sem tehetek ellene, de legalább abban segíthetek, hogy ez mással ne történhessen meg – jelentette ki Wasser, aki szeretné figyelmeztetnie a nőket a rájuk leselkedő veszélyre és azt is elérné, hogy az egészségügyi intézetek beszálljanak a női higiéniai termékek tesztelésébe, hogy kiderüljön: biztonságosak-e.