hirdetés

A Beatles legendás dobosa és felesége, Barbara Bach úgy döntöttek, eladják az angliai Cranleighban található birtokukat. Pontos árat sajnos nem tudunk, de a hírek szerint 15-20 millió fontot kell annak kifizetni, aki Ringo Starr örökébe akar lépne. Ringoék lakása 1800 négyzetméteres, nyolc hálószoba és hét  fürdő található benne.

 ringo-starr

Noha pontos árat nem tudni, szakértők szerint nagyjából 15-20 millió fontot ér a 81 hektáros birtokon fekvő, Rydinghurst nevű ingatlan, amit 1999-ben a zenész alig 2 millió fontért vett. Más kérdés, hogy azóta rengeteget költöttek rá, egyebek mellett teljesen felújíttatták a neves londoni belsőépítésszel, Nicky Haslammal.

A központi épületben nem kevesebb mint fogadószoba található, természetesen külön étkezővel, könyvtárral, és egy hatalmas, táncterem méretű nappalival, benne az elmaradhatatlan kandalló. A konyhát kifejezetten ide tervezték, ebből nyílik az üvegház, ahonnan a teraszra lehet kilépni. Érdemes is, mert a birtok egészen káprázatosan néz ki, úgy, ahogyan egy klasszikus brit kastély kertjét elképzeljük.

Az emeleten további szobák vannak, valamint itt kapott helyet a házimozi és egy második konyha / nappali kombó is. Az angol időjárást elnézve indokoltnak tűnik, hogy a medence a spával együtt a házon belül kapott helyet, de akad itt légkondicionált fitneszterem, gőzkabin, öltöző és zuhanyzó is.

Az elég sajátos, hogy miközben a kúriát szinte teljes egészében felújították, légkondicionálást (a már említett fitneszterem mellett) csak a nappali, a nagy hálószoba kapott, de ezzel a magunk részéről alighanem együtt tudnánk élni.

A birtokon emellett számos épület található még, külön háza van a kapuőrnek, a gondnokoknak, akad vendégház is és ne feledkezzünk meg a fedett lovaspályáról, valamint (ha mér itt tartunk) a tóról és a helikopter-leszállóról sem.

Ringo Starr és Barbara Bach azt nyilatkozták, azért adják el a birtokot, mert újabban csak kevés időt töltenek itt, terveik szerint a Kalifornia déli részén töltenék a legtöbb időt (az időjárási különbségeket is figyelembe véve ez érthető…).

A Beverly Hillsen lévő házuk egyébként Jennifer Anistoné mellett található, és bár jóval kisebb, mint az angliai, valószínűleg nincs is már szükségük ekkora otthonra.