hirdetés

Elektromos sokkolót kapnak a rendőrök, akárcsak az amerikai kollegáik. Az ORFK megerősítette, hogy új eszközzel tudják majd ártalmatlanítani a rakoncátlankodó bűnelkövetőket, akik a gyártó leírása alapján 5-10 másodpercig azt sem fogják tudni hol vannak. 

 

Az ORFK megerősítette, hogy az Axon cég által gyártott TASER X2 elektródkilövő sokkolók a 2021. évben a BM/507-2/2021. számú belügyminiszteri határozattal került rendszeresítésre a TEK és Rendőrség részére. A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ megkezdte azoknak a kiképzőknek a felkészítését, akik a Taser X2 alkalmazásával érintett személyi állomány képzését hajtják majd végre. Így rövid időn belül a magyar rendőrök, akárcsak az amerikai kollegáik ezen eszközt is bevethetik a bűnözők ellen.

Az elektromos sokkoló 5 másodpercig mindenképp mozgásképtelenné teszi azt, akibe belelőik az elektródákat. A gyártó szerint 15 méteren belül tökéletes biztonsággal használható. Nos a teljesítményét nézve igen kellemetlen érzés lesz az, ha ezzel elválnak a rendőrök.

A rendőrség vezetői „az eszközbeszerzés ütemétől függően , illetve a beszerzett eszközök mennyiségének megfelelően minél több járőrt szerelnének fel a sokkolóval.

(Tál )