hirdetés

Rossz példát mutat a Juventus sztárja. Ittasan összetörte ugyanis a Ferrariját Arturo Vidal, a jelenleg zajló Copa Americán házigazda chileiek futballsztárja, akit gyorsított eljárással négy hónapra eltiltottak a vezetéstől.

vidal-ferrari2

A Juventusszal Bajnokok Ligája-döntőt játszó középpályás egy santiagói kaszinóból tartott haza feleségével szerda hajnalban, amikor két másik járművel ütközött. A piros sportkocsi eleje komolyan megsérült, a légzsákok pedig kinyíltak.

A játékos kisebb sérüléseit ellátták egy közeli kórházban, ahonnan már egy rendőrautó hátsó ülésén távozott kihallgatásra. A rendőrség megerősítette, hogy a 28 éves labdarúgó alkoholos befolyásoltság alatt vezetett.

Vidalt még szerdán gyorsított eljárásban négy hónapra tiltották el a vezetéstől. Vérében az alkoholszint a megengedett érték másfélszerese volt, és akár három év börtönt is kaphatott volna.

“Bocsánatot kérek a csapattársaimtól, az edzői stábtól, az egész országtól, és legfőképp azoktól, akik az én hibámból szenvedtek balesetet. Nagyon sajnálom” – mondta könnyes szemmel középpályás.

A 66-szoros válogatott Vidal vezeti a Copa America góllövőlistáját két meccsen szerzett három találatával.