hirdetés

Ismét különöset tett a Vatikán vezetője. Ferenc pápa ezúttal rendetlenségre szólított fel. Igaz az egyházi vezető paraguayi látogatása utolsó eseményén ezután kérte a több tízezer fiatalt, hogy segítsenek helyreállítani a rendet.

Ferenc pápa

Három országot – Ecuadort, Bolíviát és Paraguayt – érintő latin-amerikai körútjának végén, az elutazása előtt a katolikus egyházfő püspökökkel ebédelt, találkozott fiatalokkal, majd visszautazott a Vatikánba.
    
Írtak egy beszédet nekem, amelyet most el kellene mondanom, de a beszédek unalmasak – mondta az ifjúsággal való találkozóján, nevetést és ujjongást kiváltva Ferenc Pápa.

Csináljatok olyan rendetlenséget, amely felszabadítja a szívet, együttérzővé tesz bennünket, reményt ad nekünk! – tette hozzá.

Arra kérte a fiatalokat, hogy segítsék kevésbé szerencsés sorsú társaikat, és küzdjenek azért, hogy reményteli és méltóságteljes életet élhessenek.
    
Ferenc pápa nem először biztatta arra a fiatalokat, hogy csináljanak egy kis zűrzavart: megtette ezt már 2013-ban Brazíliában is, amikor azt kérte tőlük, hogy tegyék olyanná az egyházat, amely jobban kitekint a világra.