hirdetés

A nemrég súlyos motorbalesetet szenvedő színész az utóbbi időben a csinos lányok helyett már a virágok után fordul meg. Kitanulta a kertészkedés csínját-bínját: még október közepén is finom földieper terem nála.

rékasi fito 2

Rékasi Károly mankóval de a FitoHorm sajtótájékoztatójának kedvéért egy napra szabadságot kért és kapott attól a rehabilitációs intézettől, ahol már hetek óta segítenek neki a balesetéből való felépülésben. A tisztességes munkának köszönhetően szépen halad a gyógyulása, ezért az egyébként rendkívül szigorú orvosa minden gond nélkül elengedte egy kicsit. A színész az újságírókkal való kertészkedés, fűszernövények és virágok ültetése közben mesélt a jelenlévőknek a hobbikertekben való kertészkedés öröméről.

A kertészkedés feltölti az embert. Fantasztikus élményt ad a növények művelése, és aztán az, amikor csodáljuk a munkánk gyümölcsét. Ráadásul ha okosan csináljuk, komoly élettani haszna is van. A jól megválasztott, öntözővízbe vagy permetlébe keverhető tápoldatokkal egyszerűen feltölthetjük kertünk ásványi anyagokban és vitaminokban szegény zöldségeit, gyümölcseit. A FitoHorm termékei a növények számára könnyen felvehető formában tartalmazzák az ásványi anyagokat, így a termések ízekben és vitaminokban gazdagabbak lesznek. Ezt mi is tapasztaljuk, ugyanis még október közepén is a saját földieprünket ehetjük, amit a gyerekek imádnak a leginkább – mondta Rékasi Károly.

A sajtótájékoztatón Buda Richárd növényorvos elmondta: a hobbikertek nagyon fontos szerepet tudnának betölteni az egészséges táplálkozásban.

A hobbikertekben könnyedén megvalósítható a bio- vagy a csökkentett vegyszerfelhasználással a termesztés. Aki vállalkozik a kertészkedésre és megfelelően kezeli a növényeit, változatosabb ásványi anyagokban, ízekben gazdagabb terméshez juthat, ami a mindennapi egészségünk megőrzéséhez szintén szükséges. A növények annyi ásványi anyagot és vitamint halmoznak a szervezetükbe, hogy képesek lesznek kielégíteni a fogyasztójuk ásványianyag- és vitaminszükségletét, ezen keresztül szükségtelenné teszik a különböző táplálékkiegészítők mesterséges fogyasztását. Az elegendő természetes beviteltől rövid távon javul az általános közérzet és könnyen elkerülhetjük a kisebb betegségeket, hosszú távon pedig jelentősen csökkenthetjük a komoly betegségek kialakulásának kockázatát – árulta el Buda Richárd növényorvos, a FitoHorm szakmai igazgatója.

Rékasi Károlynak az elmúlt években annyira a szenvedélyévé vált a kertészkedés, hogy ma már csinos lányok helyett virágok után fordul meg.

Igazán erősen az utóbbi időben vált szenvedélyemmé a kertészkedés, de már gyermekkorom óta jelen van az életemben, mondhatni a természetes élőközegünk volt a húgommal. Édesanyámnak fontos volt, hogy a ház körül legyenek virágok rogyásig, és egy nagyon szép konyhakertünk is volt. Később, amikor Nyíregyházán egy színészlakásban laktam, megszámlálhatatlan cserépnyi szobanövényt zsúfoltam össze 37 négyzetméteren. Most pedig kiderült, hogy a párommal, Pikali Gerdával mindketten valahol mélyen megszállottak vagyunk. Így alakult ki, hogy az autóból én tényleg nem a csajok után fordulok meg, hanem akkor leskelődöm ki az ablakon, ha egy virágüzlet előtt megyünk el. Imádjuk azt a környezetet, amit a növények adnak nekünk. Egyelőre főleg virágoskertben utazunk és szobanövényekben, de tudom, hogy az életem egy későbbi szakaszában lesz nekem egy olyan tanyám, ahol a FitoHorm termékei segítségével fogok gyümölcsöket termeszteni. Nem véletlen, hogy eddig 50 millió litert eladtak belőle. Vagy nem tudták leállítani a gépsorokat, vagy a termék egyszerűen jó, és megéri használni. Szerintem az utóbbiról lehet szó – mesélte Rékasi.