hirdetés

A világhírű sztárséf, Gordon Ramsay új játékszert szerzett magának. Néhány rajongója le is kapta a főszakácsot a hófehér brutális Ferrarijával.

ramsay ferrari

Ha az ember olyan városban él, mint London, nagyjából hétköznapi látványnak számít egy-egy szuperautó az utcákon. Ahhoz viszont már több szerencse kell, hogy azt épp egy híresség vezesse, ahhoz pedig oltári mázli, hogy egy világsztár. Néhány szerencsés londoninak azonban ez adatott meg nemrég, amikor Gordon Ramsay-t kapták lencsevégre a legújabb szerzeményével, egy Ferrari F12tdf-fel.

A jelek szerint Ramsay nem csak a konyhában ínyenc, az autó ugyanis nem csupán a kialakítása miatt különleges, hanem azért is, mert mindössze 799 darabot gyártanak belőle.

Az autót tavaly októberben mutatta be az olasz cég, ami egy igazi különlegességnek számít az autóiparban. A tdf a Tour De France rövidítése. Az olasz autógyár ugyanis uralta az 1950-es 60-as évek utcai versenyeit a legendás, 250 GT-vel. Az új F12tdf-be ennek megfelelően belecsempésztek egy adagot a jó 60 éves autó külleméből. A motorháztető alatt egy 6,2 literes, V12-es motor lapul, ami 770 lóerőt szabadít az aszfaltra. A teljesítménynek köszönhetően 2,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra.