hirdetés

A Barcelona legendája rákos. Egy barcelonai klinikán tüdőrákot diagnosztizáltak nemrég a 68 éves legendás holland labdarúgónál, Johan Cruyffnál, aki igen erős dohányos.

cruyff

A múlt heti hírt először a RAC1 katalán rádióállomás, majd a Mundo Deportivo közölte. A spanyol lap cikke szerint az FC Barcelona korábbi kiváló játékosa, későbbi vezetőedzője – aki fiatal kora óta erős dohányos volt – további vizsgálatok elé néz, hogy mihamarabb kiderítsék, milyen súlyos a betegsége.

Csütörtök kora délután Cruyff szóvivője, Carole Thate megerősítette a diagnózis tényét, de további részleteket nem közölt. Az FC Barcelona is közleményt adott ki az ügyben: a klub jókívánságait a gazdasági ügyekért felelős alelnök, Susana Monje tolmácsolta. Cruyff korábbi játékosa, Ruud Gullit a közösségi oldalán üzent az edzőnek: „Tudom, hogy nagy harcos vagy! Sok csatát megnyertél, ezt is meg fogod!”

Johan Cruyff az Ajax színeiben játékosként háromszor nyert BEK-et, az Aranylabdát szintén háromszor kapta meg, a válogatottal világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes volt. Az FC Barcelona vezetőedzőjeként ugyancsak ünnepelhetett BEK-győzelmet. Ebben az időszakban, 1991-ben koszorúérműtéten esett át, s azután felhagyott a dohányzással. Edzőként legutóbb 2009 és 2013 között tevékenykedett, amikor a katalán válogatottat irányította.