hirdetés

A 192 471 szavazat 69 százalékát gyűjtötte be az Aranycsapat legendás kapitánya a goal.com által meghirdetett viadalon. Ebből több mint 97 ezret Magyarországról küldtek el. Puskás Öcsi így lenyomta Cristiano Ronaldót is.

puskás ferenc-real

Puskás Ferencet választották a futballtörténet legjobb játékosának a goal.com honlap szavazásán. A Legendák Világbajnoksága nevű online viadalon az Aranycsapat kapitánya – aki pénteken lenne 89 éves – a holland Marco van Bastent, az argentin Diego Maradonát és a francia Zinedine Zidane-t kiütve jutott a Cristiano Ronaldo elleni fináléba. A Real Madrid legendás magyar játékosa a királyi gárda jelenkori portugál kiválósága ellen az internetes szavazók által leadott 192 471 voks mintegy 69 százalékát gyűjtötte be.

A goal.com kommentárja szerint Puskás szülőföldje, Magyarország hathatós segítségével diadalmaskodott. Magyarországról ugyanis 97 323 szavazat érkezett a csütörtökön zárult döntőben Puskásra, vagyis a magyar lakosság közel egy százaléka voksolt az olimpiai aranyérmes, vb-ezüstérmes játékosra.