hirdetés

Az IMEI-be azaz az igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték azt a 18 éves somogyi fiút, aki fejbe lőtte apját, mert úgy vélte ő az Antikrisztus. A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte és a szakértőktől várják a nyomozók a választ, hogy a gyilkos beszámítható-e vagy sem. 

 

A 18 éves somogyi férfi elfogása után a rendőröknek azt mondta, azért ölte meg édesapját, mert meg akarta állítani a főgonoszt, és kiiktatta az antikrisztust. Tettéről hangfelvételt is készített. Az apagyilkost a TEK kommandósai vasárnap egy ferencvárosi hotelben kapták el. A fiú a bíróságon nagyon zavartan viselkedett, többnyire csendben várta a bírói döntést, a mi egyértelmű volt, hogy mi lesz.

Mint ismert simán fejbe lőtte apját a 18 éves férfi a Somogy megyei Szulok község külterületén.

Szijártó István ezredes, a Somogy megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes az ügy részleteiről tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy L. Martin közvetlen közelről, vadászként dolgozó apja fegyverével akkor követte el tettét, amikor az áldozat egy német vendégvadász által elejtett vaddisznót zsigerelt ki. A férfi a bűncselekményről hangfelvételt készített a telefonjával.

A feltételezett elkövető a gyilkosság után a Dráva partján időzött, később visszatért a helyszínre, hogy eltüntesse a nyomokat, ágakkal és avarra fedje be a holttestet, végül az apja otthonából elhozott további két fegyverrel és mintegy 300 lőszerrel Budapestre utazott, ahol egy IX. kerületi szállodában vett ki szobát. Mivel a fegyverek nála lehettek, a TEK segítségét kérték az elfogáshoz.

A férfi az elfogása után részletes, feltáró beismerő vallomást tett. Tettét azzal indokolta, hogy „olyan világmegváltó dolgokat akart tenni az emberiség érdekében, amit az apja – a megtestesült gonosz, az antikrisztus – megakadályozott volna”.

L. Martin a rendőröknek azt mondta, múlt kedden döntött úgy, hogy megöli az apját. Három napig gondolkozott a gyilkosságon, majd ezért kérte, hogy vele mehessen a pénteki vendégvadászatra. A vaddisznó lelövése után elmentek vacsorázni a német vendégvadásszal, és a fiú már evés közben is azon gondolkozott, hogyan ölhetné meg az apját. Ekkor döntötte el, hogy vár a vaddisznó kizsigereléséig. Végül Szulok és Barcs között, a Posta úton álltak meg. Amikor az apa kiszállt, és elkezdte kizsigerelni a vaddisznót, a fiú csőre töltötte a nála lévő golyós vadászpuskát, felvette a fülvédőt, majd közvetlen közelről fejbe lőtte az apját. Mindezt hangfelvételen rögzítette. Azért vette fel a gyilkosságot, hogy később a Youtube-on megjelentethesse. Így akarta a világ tudtára adni, hogy kiiktatta azt az embert, aki „a világ megrontásán, a világbékével szemben” tevékenykedik. Később az apja autóját és fegyvereit azért szállította Budapestre, hogy eltűnésnek álcázza a történetet.

Az elkövetőt emberölés és lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsítják.

 

( Cs.T.)