hirdetés

Beperelte a Porsche autógyárat a Paul Walker-baleset másik halálos áldozatának özvegye, Kristine M. Rodas. Véleménye szerint nem gyorshajtás, hanem az autó hibája okozta a mozisztár és barátja, Roger W. Rodas tragikus halálát tavaly novemberben.

Az özvegy által hétfőn egy Los Angeles-i bíróságra benyújtott dokumentumok szerint Rodas a baleset előtt óránként 88,5 kilométerrel vezette a Porsche Carrera GT sportkocsit, ami a törvényszéki szakértők szerint sem veszélyes sebesség. Kristine M. Rodas keresete a tragédiáért elsősorban a Porsche nem megfelelő ütközésgátlását és a nem kellően biztonságos benzintankot hibáztatja – írta a The Hollywood Reporter.

A keresetben az is szerepel, hogy Rodas a Porsche felfüggesztésének hibája miatt nem tudta irányítani a kocsit, ezért sodródott neki három fának a Santa Clarita-i úton.

Rodas özvegye leszögezte, hogy a Carrera GT nem volt biztonságos arra a célra, amelyre szánták, sem gyártása, sem tervezése, sem tesztelése, sem alkatrészei nem voltak megfelelőek. Az özvegy meg nem határozott összegű kártérítést követel az észak-amerikai Porsche cégtől. Az egyelőre nem reagált a keresetre.

A Los Angeles megyei seriff hivatala márciusban azzal zárta le a hosszadalmas szakértői vizsgálatot, hogy az autóbalesetet nem mechanikai hiba, hanem gyorshajtás okozta. A szakértői vizsgálatot azonban a Porsche szakembereinek közreműködésével végeztették el a hatóságok.

 

MTI