hirdetés

Mundruczó Kornél ismét hódított. Rendezői díjat kapott ezúttal Piranban az európai és Mediterrán Filmek Fesztiválján a Fehér Isten című alkotásáért.

mundruczó

Az ötödik alkalommal megrendezett fesztivál legjobb filmnek járó díját az Omar című dráma kapta, Hani Abu Aszad palesztin rendező Oscar-jelölt alkotása.

A legjobb rendezés díját Mundruczó Kornélnak ítélte oda a zsűri, amely indoklásában azt emelte ki, hogy a Fehér Isten című filmjében a rendezőnek sikerült tökéletes egyensúlyt teremtenie egy fontos téma bemutatásakor.

Az operatőri díjat az Ida című lengyel filmet fényképező Lukasz Zal és Ryszard Lenczewski kapta. Pawel Pawlikowski filmje idén a legjobb idegen nyelvű film Oscar-mezőnyében vetélytársa a Magyarország által a díjra nevezett Fehér Istennek.

A pirani mustra versenymezőnyében 14 film szerepelt. Bemutatták a versenyprogramban az Oscar-díjas A nagy szépség című filmet is Paolo Sorrentino rendezésében. Az október 1. és 5. között lezajlott seregszemlén dokumentumfilmeket is láthatott a közönség, emellett gyermek- és ifjúsági programokat és számos workshopot is szerveztek.