hirdetés

Pink ,a bombázó popsztár a gyerekéhezés ellen küzd. Az amerikai popsztárt az ENSZ az UNICEF Gyermekalapja nagykövetének nevezte ki. Az előadó, eredeti nevén Alecia Moore, a U.S. Fund for UNICEF által életre hívott UNICEF Kid Power elnevezésű kezdeményezés nemzetközi szóvivőjeként harcol a gyermekéhezés ellen.

Pink

A program – amelybe gyerekek, iskolák, családok jelentkezését várják – abból áll, hogy egy speciális karkötő és a hozzá tartozó alkalmazás révén a résztvevők pontokat tudnak gyűjteni, amelyekért cserébe az UNICEF partnerei biztosítják a pénzt ahhoz, hogy a szervezet gyógyhatású élelemcsomagot juttasson el világszerte a rászoruló gyerekeknek. A fiatalok testmozgással, napi célkitűzéseik teljesítésével tudnak pontokat gyűjteni.

Pink, aki maga is egy négyéves kislány édesanyja, nemrég Haitin járt, és az ottani élményei megerősítették az UNICEF-fel való közös munka iránti elkötelezettségében.

Láttam, ahogy az édesanyák megtanulták, miként etessék a gyermekeiket ezzel a tápszerrel – mondta az énekes egy telefonos interjúban.

A Kid Power-alkalmazás révén a fiatalok megismerkedhetnek az általuk támogatott országok kultúrájával is.