hirdetés

Bár Rákay Philip jó arc sajnos nézett műsorokat nem igazán tudott a  köztévé képernyőjére varázsolni, amit  szépíthetünk, de legfőképp az ő hibája volt . Úgy tudjuk anno elvárás is volt felé, hogy nézettséget produkáljon. Mentségére legyen mondva Philip próbálkozott tisztességgel biztosan, de néhány esetben a pártpolitika keresztbe húzta a terveit és így a nézettséget is, hisz akik nézett műsorokat tudnak vagy tudtak volna készíteni, nem biztos, hogy felvehette őket. Egy konkrét esetben ez be is igazolódott. Nos Philip most lemondott de marad is, műsorkészítőként és még legalább négy produkciót gyárthat a köztévének. Ezekből összesen több százmillió forint is befolyhat a Blikk szerint.

rakay_philip

Philip elköszönt  a köztévé vezetésétől de azért műsorvezetőként, műsorkészítőként marad. Most mi is van ? Picit úgy tűnik Köztévés Philipnek megköszönhették eddig munkásságát és nemes egyszerűséggel leváltották. Hogy kilesz helyette egyelőre rejtély. Az azonban biztos nem olyan ember, aki a nézettségi rekordokat fogja döntögetni új vezérként a köztévénél. Értjük mi, tudjuk, hogy hogy nézne az ki, ha egy hozzáértő kapná a köztévé vezetését, egy nézettségeket  valóban produkálni tudó személy, aki bizonyított már hosszú hosszú éveken át, hogy egy nézhetetlen adón is  az MTV-n is lehet milliós nézettségeket elérni. Mert volt ilyen 2002 és 2005 között, a híres nevezetes Kékfény új alapítói produkálták ezt, nem más ! Tény kérdése és legyen mentség Philip részére, hogy ő 2011-ben próbálkozott  visszahívni a régi Kékfényes brigádot. Majdnem sikerült is úgy tudjuk,hisz maga a NAV is támogatta egy új műsor létrehozását erkölcsileg, hogy egy nézett adásba szerepelhessenek. Azonban a pártpolitika egyik vezetője ezt felrúgatta Rákay Philippel, ugyanis rátelefonált valaki az egyik vezető pártpolitikus nevében, aki mellesleg egy neves sportklub vezetője, hogy a Kékfényes brigád nem jöhet. Hogy ki telefonált a pártpolitikus és országgyűlési képviselő nevében, aki sportvezető is, jól tudni, az általános ügyintézője. Hogy ez ki? Hát mindenki ól tudja. Nos mindezt Philip kénytelen kelletlen közölte is az érintettekkel, akik ezek után nem kívánták kellemetlen helyzetbe hozni a tévé vezérét. s így lett az, hogy a köztévének nem lettújabb milliós nézettséget hozó műsora.

 

Rákay Philip a Blikknek nem cáfolta az értesüléseket, de nem is erősítette meg, hogy a jövőben műsorkészítő lesz és marad a köztévénél. Annyit mondott, hogy minden benne van a közleményben, amit korábban kiadtak az MTVA-tól való távozásáról és júliusig még biztosan vezérigazgató-helyettes marad.

A lap úgy fogalmaz, hogy a leköszönő vezérigazgató-helyettes külsős műsorgyártóként azt a pozíciót töltheti majd be a köztévénél, amelyet korábban az Orbán Viktorral konfliktusba keveredő Simicska Lajos érdekeltségei töltöttek be. A beszámoló felidézte, hogy az MTVA nem hosszabbítja meg a szerződéseket eddigi legfontosabb beszállítójával, a Simicska Lajos érdekeltségébe sorolt Hung-Ister Zrt.-vel. Ennek a cégnek 2012-ben és 2013-ban az MTVA-s megrendeléseknek is köszönhetően 4, 5 milliárd forintos nettó árbevétele volt, és az adózott eredménye is meghaladta a 1,2 milliárd forintot. A Hung-Ister készítette a Maradj talpont!, a Magyarország, szeretleket! és a Dalt is, melyek közül az utóbbi kettőt vélhetően saját gyártásban old meg az MTVA – tették hozzá.

Rákay Philip hétfőn jelentette be hogy négy és fél év után távozik az MTVA-tól. Azzal indokolta a lépését, hogy levegőváltozásra van szüksége, bár műsorvezetőként és kreatív producerként folytatja munkáját a tévénél.