hirdetés

A szép futball és a sok gól híve a brazil legenda. A 75 éves Pelé várja már a BL-döntőt, és és nem titkolja, hogy leginkább a Real Madridnak fog drukkolni.

pelé

Hosszabb interjút adott a Gazzetta dello Sportnak Pelé, minden idők egyik legjobb focistája. A 75 éves brazil sztár a Bajnokok Ligája-döntőben inkább a Real Madridnak drukkol majd az Atlético ellenében, egyszerűen a csapat játékstílusa miatt.

Szomorúan látom, hogy a győzelem fontosabbá vált a játék szépségénél – nyilatkozta a legenda. – Ezért most a Realnak drukkolok majd, mert nyíltabban játszik, kevésbé defenzív, technikásabb. Persze a futball csupa meglepetés, nehéz megmondani, ki nyer ma.

Pelé számára fontos a jó játék, és jobban szeret egy 3-3-as vagy egy 5-5-ös döntetlent, mint egy 0-0-t. A futball költészet, fantázia. Nem igaz, hogy a 0-0 tökéletes eredmény. A Fekete Gyöngyszemnek feltették a kötelező kérdést a kedvenceiről:

Mindig akadt, akit hozzám hasonlítottak. Először Alfredo Di Stefano, aztán Johan Cruyff, Franz Beckenbauer, Bobby Charlton, Maradona és most Messi. Leót szeretem a legjobban, ez tény, ő legkomplettebb játékos. Messi a kedvencem, de Cristiano Ronaldo és Neymar is jók, bár más a stílusuk –nyilatkozta Pelé.