hirdetés

A VB idején őrületes káosz van a házigazda  Brazília 20 milliós városának Sao Paulo útjain, még a brazil futball legenda is forgalmi dugóba ragadva kénytelen volt rádión meghallgatni csapatának mérkőzését, a második félidőt viszont már a stadionban élőben követhette végig.

pelé

A Sao Paulo-i közlekedésben a torlódás megszokott dolog, a hatóságok közlése szerint május 23-án érte el a csúcspontot, akkor 344 kilométeren volt dugó. A VB idején sem tudják kezelni a forgalmi problémákat, ami miatt a kormányt folyamatosan kritizálják, az enyhe kifejezés, hogy nem készültek fel a helyzetre. Mikor a brazil labdarúgó sztár a stadion felé vette az irányt, mindössze 302 kilométeren álltak az autók.

Pelé viszonylag nyugalommal vette az esetet, a legfontosabb számára az volt, hogy egy gólról se maradjon le, mivel 0-0 lett a végeredmény a viszontagságok ellenére egy sikeres lövésről sem csúszott le. Életében ez volt a második alkalom, hogy rádióban hallgatta a Brazíliában rendezett futball világbajnokság egyik mérkőzését, ezelőtt 9 éves korában – mivel utoljára 1950-ben  rendezett hazája foci VB-t – azonban most először autóban ülve. Azt nyilatkozta később, hogy nagyon szenvedett, de véleménye szerint csapata nem játszott rosszul.