hirdetés

A lovaggá ütött Cliff Richard birtokát átkutatták, A neves popsztárt pedofil ügybe keverték, a gyanú szerint egy 16 éves fiút molesztált. A rendőrök az énekes berkshire-i otthonában tartottak házkutatást egy a ’80-as években történt molesztálási üggyel kapcsolatban.

cliff-richard

„A házkutatási engedélyt azt követően kaptuk meg, hogy bejelentés érkezett egy a ’80-as években történt szexuális visszaéléssel kapcsolatban, melynek áldozata egy akkor 16 évesnél fiatalabb fiú volt” – közölte a dél-yorkshire-i rendőrség.
Egyelőre senkit nem tartóztattak le, és a 73 éves angol énekes, akit 1995. október 25-én ütöttek lovaggá, nem tartózkodott a házban, jelenleg Portugáliában nyaral. Richard közleményben reagált a történtekre. Mint írja, hónapok óta a támadások kereszttüzében van, a vádak azonban hamisak.
„Egészen idáig nem kívántam reagálni a vádakra, nem akartam azokat feltüzelni. Azonban a rendőrség ma átkutatta a lakásomat anélkül, hogy értesítettek volna, de a sajtó beszámolt róla. Noha jelenleg nem tartózkodom az Egyesült Királyságban, együttműködök a rendőrséggel, ha beszélni szeretnének velem. Amellett, hogy a ma megjelent vádak egytől egyig hamisak, nem mondhatok többet, míg a rendőrségi nyomozás be nem fejeződik.”
A rendőrség egyelőre nem közölte, hogy miért Richard birtokát kutatták át, arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy kikérdezik-e az énekest, esetleg gyanúsított vagy tanú az ügyben. Azt azonban megjegyezték, hogy a történteknek semmi köze az úgynevezett tiszafa művelet néven futó vizsgálat-sorozathoz, melyben főleg a brit szórakoztatóiparban dolgozók, köztük a BBC volt műsorvezetője, Jimmy Savile által elkövetett, évtizedekkel ezelőtti pedofil bűncselekmények után nyomoznak.