hirdetés

A magyar amerikai filmgururól újabb érdekesség derült ki. Andy Vajna a kung-fu filmek miatt hagyta ott a jövedelmező parókabizniszt 49 évvel ezelött.
andy-vajnaAz 1905-ben alapított Variety című amerikai magazin először 43 éve számolt be Andy Vajna munkásságáról, amikor a producer részt vett a milánói Mifed filmvásáron. Ebből az alkalomból Steven Gaydos, a Variety vezető szerkesztője készített most interjút a producerrel, aki a szórakoztatóipari pályája kezdetéről mesélt – olvasható az andyvajna.hu-n.

Vajna a milánói Mifeden 1974-ben vásárlóként vett részt, miután úgy döntött, hogy felhagy a parókaüzlettel, s visszatér legnagyobb szerelméhez, a filmekhez. Első lépésként Hong Kongban megvett két mozit, amelyekben akkoriban olyan nagy filmeket vetítettek, mint a Pillangót Steve McQueen, illetve a Valdez lovait Charles Bronson főszereplésével.

Bruce Lee és más kung-fu sztároknak köszönhetően a kínai filmek akkoriban rendkívül népszerűek voltak. Az első Hong Kong-i produkciómban a Hei Lu-ban Angela Mao játszotta a főszerepet, aki akkor már egy sztár volt. A film nagyon jól passzolt a kung-fu őrülethez és jól teljesített – nyilatkozta Vajna a Varietynek az első filmjéről.

Én soha nem a művész voltam, hanem a közönség – hangsúlyozta a Rambo és a Terminátor producereként világhírűvé vált Vajna, aki elmondta: a forgatást nem kedvelte annyira, viszont imádta az utómunkát.