hirdetés

A Parlament környékén hemzsegtek a rendőrök és a rendőrautók. Nem véletlenül. Az egységes Magyar Rendőrség létrehozásának 100. évfordulója alkalmából ünnepélyes állománygyűlést tartottak az országházban. A rendezvényen Orbán Viktor is beszédet mondott és kiemelte az elmúlt 100 esztendőben helytálltak a testület tagjai.

Az állománygyűlés elöljárója Orbán Viktor miniszterelnök volt. A rendezvényen dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke mellett részt vettek a minisztériumok, a társszervek, valamint a rendőrség vezetői és képviselői. Jelenlétükkel megtisztelték az eseményt a korábbi országos rendőrfőkapitányok is.

A kezdetektől az egységes rendőrség megalakulásáig vezető történelmi útról dr. Németh József r. ezredes, a Rendőrség Tudományos Tanácsának elnöke beszélt előadásban, majd a jelenlévők megtekinthettek egy filmösszeállítást a magyar mozgókép- és televíziótörténet ikonikus rendőralakjairól.

„A 100 éves rendőrség egykori és mai tagjait a szolgálatban való helytállás köti össze” – mondta el ünnepi köszöntőjében Orbán Viktor miniszterelnök.

A miniszterelnök kiemelte: a magyar rendőrség és a magyar rendőrök az elmúlt 100 évben megállták a helyüket, és ma büszkén vallhatják magukat egy nagyszerű nemzeti teljesítményt nyújtó testület tagjainak. Beszédét követően felkötötte a rendőrség csapatzászlójára a centenáriumi zászlószalagot.

Bemutatták a résztvevőknek a rendőrség legfiatalabb hivatásos állományú tagját, valamint korelnökét, akiknek az országos rendőrfőkapitány emléklapot és centenáriumi emlékérmet adott át.