hirdetés

Az RTL egykori üdvöskéje mehet a dutyiba. VV Aureliót másodfokon is, azaz jogerősen is bűnösnek találták emberrablásban. A majdnem maffiózó viselkedése sokba került a majdnem celeb fiatalnak, hisz 2 év 3 hónapot kell leülnie és még a korábbi felfüggesztett ítéletét is letöltheti. Aureliünak lesz ideje gondolkozni, bár valljuk be más emberrablásért sokkal súlyosabb éveket kap.

 

Jogerősen két év három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla Aurelio Caversacciót, aki még a Való Világ hatodik szériájában szerepelt. A valóságshow -hős, aki meg is nyerte 2014-ben a realityt, négy évvel ezelőtt rabolta el egy ismerősét egy barátja segítségével – ő három hónap börtönt kapott két évre felfüggesztve.

VV Aurelio a vádirat szerint egy bárban ittas állapotban elaludt, amit egy ismerőse kihasznált, és kilopta a kabátjában lévő 130 ezer forintot. Ezt akarta másnap visszaszerezni tőle Aurelio úgy, hogy társával együtt egy dusnoki szórakozóhelyen felkeresték a férfit, többször is megverték, majd egy autóba tuszkolták, ahol a sértett nagyszüleihez mentek. Bár a férfi azt állította, ott rejtette el a 130 ezer forint maradékát, végül bevallotta, hogy elköltötte a pénzt – így aláírattak vele egy szerződést, amiben a férfi elismerte, 180 ezret kért kölcsön Aureliótól, akinek hetente 20 ezer forintot fog törleszteni.

Aureliót 2018-ban gyanúsította meg a rendőrség, akire 2019 januárjában az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért.

Első fokon a Kecskeméti Törvényszék négy év börtönre ítélte Aureliót, társa pedig két és fél évet kapott – így szerdai döntésében a szegedi táblabíróság enyhített az ítéleten.

Benedek Tibor tanácsvezető bíró azzal indokolta ezt, hogy Aurelio kevert személyiségzavara megkönnyítette a bűncselekmény elkövetését, az ügy óta pedig eltelt négy év, ami enyhítő körülménynek számít.

A sértett és elrabolt férfi beszámolója szerint levelet is küldött a bíróságra, amiben annyit írt: „Aurelio bocsánatot kert tőlem, nem haragszom rá.” A valóságshow-hős az utolsó szó jogán arról beszélt, nagyon sajnálja, amit tett: „Nem a felmentésemért kampányolok, és lehet, hogy bűncselekményt követtem el, de soha nem állt szándékomban embert rabolni. Bevallom, ideges voltam, felpofoztam, üvöltöztem a sértettel, elküldtem melegebb éghajlatra. Valóban csapkodtam hátrafelé, amikor a kocsiban voltam, és igen, mondtam, hogy szívem szerint kiszállnék és elásnám. Már bánom, hogy a kiszőkített hajú idióta fejemmel mentem a tárgyalásra, ahova szerepelni jártam, de fel sem fogtam, milyen következményei lehetnek ennek az egésznek. Bíró úr, legyen szíves mindezt figyelembe venni. Pszichológushoz is rengeteget járok, szeretném a hírnevemet is jó, erkölcsileg jó dolgokra fordítani. Szeretném, ha elhinné nekem, hogy nem állt szándékomban senkit elrabolni.”

Aureliónak a két év három hónap mellett le kell ülnie azt az egy év két hónapos büntetését is, amit korábban még drogügyei miatt kapott, valamint 167 ezer forintot is be kell fizetnie bűnügyi költségként.

(Csákány)