hirdetés

Újabb meglepetést okozhat a híres amerikai futball- és tévésztár feleségének és szeretőjének rejtélyes gyilkossági ügye. Mint ismeretes, sokáig O. J. Simpsont vádolták a mészárlással, de felmentették, most azonban két évtized elteltével is tartogat még meglepetéseket az ügy, hisz találtak egy kést, amellyel lehet, hogy elkövették a gyilkosságot.

 OJ Simpson

A rendőrség vizsgál egy kést, amelyet a jelentések szerint abban a házban találtak, ahol O. J. Simpson egykori amerikai futballsztár és filmsztár lakott 1994-ben. Mint ismeretes, itt és ebben az időben szúrták agyon O. J. Simpson egykori feleségét és a nő barátját, szeretőjét. A gyilkosságot bár nagyon akarták, nem tudták Simpsonra bizonyítani sosem – annak köszönhetően, hogy túl kicsi volt a kezére a véres kesztyű, amelyben azt elkövették.

A kést állítólag most egy építőmunkás találta meg Simpson házának lebontásakor, és odaadta egy szolgálaton kívüli rendőrnek, aki éppen biztonsági őrként dolgozott egy forgatási helyszínen – számolt be az AP hírügynökség Andy Neiman rendőrkapitányt idézve.

Az egyelőre nem világos, hogy ez mikor történt, így az sem, hogy meddig volt a most már nyugdíjas rendőr birtokában. Nem sikerült még megerősíteni a történet hitelességét sem – figyelmeztetett a kapitány.

Csak annyi biztos, hogy a kést megvizsgálták a Los Angeles-i rendőrség laborjában, hogy kiderítsék, vannak-e rajta DNS vagy egyéb nyomok, amelyek összeköthetik a gyilkossággal.

Neiman mindenestre szokatlannak nevezte, hogy egy ilyen esetleges bizonyíték éppen akkor kerüljön elő, amikor megkezdték az egyik tévécsatornán a gyilkosságot és a Simpson-pert feldolgozó sorozat vetítését.

Kételyeit fejezte ki Laurie Levenson, a Loyola jogászprofesszora, egykori szövetségi ügyész is, aki régóta figyelemmel kíséri a Simpson-ügyet.

Szerinte a kés előkerülése csak még több kérdést vet fel az eredeti nyomozás inkompetenciájával kapcsolatban, és nem lesz más eredménye, mint még több könyv és film a témában.

Az AP emlékeztet, hogy a gyilkos fegyver évtizedek óta rejtély; több kést is megvizsgált a rendőrség, de mindegyikről kiderült, hogy nem azzal követték el a tettet. O. J Simpsont 1995-ben, mindössze négyórás tanakodás után felmentette a bíróság az „évszázad perében”.

Simpson jelenleg éppen egy nevadai börtönben ül; 2007-ben ugyanis fegyveres rablás és emberrablás miatt elítélték. A sztár megpróbálta ugyanis erőszakkal visszaszerezni egykori sportrelikviáit.